Barbatii fac/ Femeile vorbesc

Am ales aceasta tema pentru faptul ca admir modul lor de a se comporta in astfel de situatii. Ciudat nu? Dar ei sunt intr-adevar un exemplu bun de urmat si asta pentru ca nu arata ingrozitor in oglinda. In cazul unor mici conflicte, barbatul nu se exteriorizeaza, asa cum facem noi toate(99%).
De ce alegem noi intotdeauna drumul cel mai complicat? Ma intreb daca ne putem reprograma? pentru ca studiile au demonstrat ca avem softuri diferite. Mereu cerem explicatii si asta in timp ce inundam camera in care ne aflam. Barbatul se calmeaza repede, datorita faptului ca se orienteaza spre lucruri care ii atrag atentia, precum un leptop sau de ce nu un televizor. Dar acest lucru are o explicatie foarte interesanta: femeile folosesc mai mult emisfera stanga iar barbatii pe cea dreapta.
Datorita acestui fapt barbatii reactioneaze prin miscare in loc sa continuie verbal, femeile in schimb rectioneaza prin comunicare. Cand suntem nervoase vedem numai lucrurile negative, si credem ca nu exista nici o rezolvare, provocam verbal, dar asta pentru ca ne lasam purtate de val. Simtim nevoia sa impartasim tot ce gandim ca sa ne linistim, dupa care pace.
Barbatul in schimb constient de ceea ce se poate intampla in urma provocarilor verbale facute de femeie, alege plecarea. Se deconecteaza de tot ce il enerva pentru a se putea calma.

La sfarsit in schimb totul se rezolva cu un sarut si un somn linistit, cel putin asa sper.